12.12.2018

HEDELMÄMUFFINSIT POLKKAKUORRUTTEELLA

Kuinka moni teistä tykkää tästä perinteisestä hedelmä kakusta? Minä ainakin, vaikka en olekkaan kuivakakkujen suurin ystävä. Nyt hedelmä kakku saa toisen muodon, nimittäin muffinseihin ja päälleen se on saanut ihanan joulun mauan polkan. Ihanaa!

Palakakkuakiitos_leivontablogi_hedelmä_muffinsit

 Muffinsit:

100g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivonjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 dl vettä
1 purkki hedelmämix

Kuorrute

130g valkosuklaata
200g voita
1 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vispikermaa
piparminttuaromia ja punaista elintarvikeväriä

Palakakkuakiitos_leivontablogi-6050

Aloita muffinsien teko sekoittamalla voi ja sokeri hyvin keskenään ja lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää jauhot vähitellen taikinan joukkoon, lisää myös tarvittaessa vesi. Sekoita lusikalla tai nuolijalla taikinan sekaan hedelmämixin hedelmäpalat. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa n. 12 minuuttia kunnes ne on kypsiä. Tarkista kypsyys työntämällä esim hammastikku muffinsin sivulta keskelle muffinsia, jos tikkuun ei tartu taikinaa on se keskeltä kypsä. Anna muffinsien jäähtyä hyvin ennen kuorrutusta.

Sulata valkosuklaa ja jätä se hetkeksi sivulle odottamaan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi tasaiseksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon samalla sekoittaen valkosuklaa, sekoita seos hyvin ja lisää lopuksi kuohukerma ja piparminttuaromi. Jaa kuorrutus kahteen osaan ja värjää toinen punaiseksi. Kaada kuorrutus pursotin pussiin niin, että toiselle sivulle tulee punainen ja toiselle valkoinen. Pursota muffinsit ja koristele halutessasi karkkitangoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti