15.12.2018

HÄRKÄPAPU-VIIKUNA LIMPPU

Yhteistyössä: Karviaisten tila

Onko sinulle tämä härkäpapu jo tuttu? Minulle tämä oli hieman, mutta nyt pääsin testaamaan sitä itsekin käytännössä, kiitos karviaistentilan. Karviaisten tila sijaitsee Salon Angelniemessä, joka on perustettu jo vuodesta 1914. Karviaisten tilalla on kattava valikoima heidän omista härkäpaputuotteista, joihin itsekin nyt pääsin tutustumaan.

Härkäpapu on jo pitkään ollut suosiossa ja siitä voi valmistaa monipuolisesta vaikka mitä. Härkäpapu soveltuu lihankorvikeksi ja on monipuolinen tuote käytettäväksi vaikka mihin. Härkäpavussa on runsaasti proteiinia ja kuituja, joten se on myös hyödyllinen ravinnonlähde. 

Tänään kuitenkin tämä joulujen perinne leipä joululimppu saa kaksi uutta raaka ainetta - härkäpapujauhoa ja viikunaa. 

Palakakkuakiitos_leivontablogi_härkäpapu_viikuna_limppu_2

Tarvitset:

25g hiivaa
2 1/2 dl piimää
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
1/2 rkl pomeranssinkuorta
1 tl kanelia
1 tl anista
1 tl neilikka
1 rkl ruokaöljyä
2 rkl viikunamarmeladia
2 kokonaista viikunaa
6-8 dl härkäpapujauhoja

Pinnalle:

1/2 dl siirappia
1/2 dl lämmintä vettä

Palakakkuakiitos_leivontablogi_härkäpapu_viikuna_limppu_3

Lämmitä piimää hieman mikrossa kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Sekoita hyvin joukkoon siirappi, mausteet, öljy ja marmeladi. Lisää joukkoon 1 dl kerrallaan jauhot ja vaivaa. Laita taikina kohoamaan liinan alle n. tunniksi. 

Leikkaa viikunoista kuoret pois ja viipaloi viikuna palasiksi, jätä vielä syrjään odottamaan. Jaa leivän taikina kahteen osaan ja laita toinen taikinan osa 240x80cm kokoiseen paistovuokaan ja levitä päälle viikunan palaset. Lisää päälle toinen taikinan osista. Voitele leipä siirappi-vesi seoksella ja paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä paiston jälkeen ennen nauttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti