21.11.2018

TOMAATTI-FETA FOCCACIA

Kokeilin viime viikolla ihan ensimmäistä kertaa foccacia leipää ja tästä tuli meidän uusi suosikki!! Miksei tätä ole tullu kokeiltua ennen? Ihan helppo oli tehdä ja leivän täytteeksi voi laittaa mitä mieleen tuleekaa. Tämä oli meidän ensimmäinen maku kokeilu ja luulempa että näitä voi tulla vielä lisääkin. Leivän täytteitä voi laittaa oman maunmukaan, jonka takia reseptissä ei sanota paljon siihen kuuluisi laittaa sillä sen jokainen voi päättää itse!

Palakakkuakiitos_foccacia_feta_tomaatti

Tarvitset:

25g tuoretta hiivaa
3 1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
9 1/2 dl vehnäjauhoja

tuoretta timjamia
kirsikkatomaattia
fetajuustoa
1 rkl oliiviöljyä

Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen hyvin ja lisää joukkoon sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin. Vaivaa taikinaan pikkuhiljaa loput jauhot niin, että taikina irtoaa kupin reunoista ja kädestä. Anna taikinan kohota liinan alla 30minuuttia.

Palakakkuakiitos_foccacia_tomaatti_feta

Kun taikina on kohonnut vaivaa sitä jauhotetulla tasolla tai pöydän päällä niin, että ilmakuplat lähtevät pois. Kauli tasaiseksi levyksi, jonka paksuus on n. 1cm ja lisää timjami, pilkottu kirsikkatomaatti ja fetajuusto vain toiselle puolelle taikinaa. Kumoa toinen puoli täytteiden päälle ja painele reunat kiinni - nosta varovasti leivinpaperin päälle uunipellille (tai tee koko kauliminen jne. valmiiksi jo uunipellin päällä.) Anna kohota liinan alla n. 15-30 minuuttia ja painele sen jälkeen sormella kuoppia leivän päälle. Voitele oliiviöljyllä ja halutessasi voit ripotella timjamia päälle. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n. 20 minuuttia niin, että leipä on kypsä ja saanut ihanan rusketuksen päälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti