13.11.2018

KAHVI-NOUGATJUUSTOKAKKU

Oli kyllä erittäin mukavaa tehdä pitkästä aikaa juustokakkua! Tuntuu että siitä on jo ikuisuus kun olen viimeksi leiponut sellaista ja kaiken lisäksi tämä sattui isänpäivälle. Leivoin kakun sunnuntaille, mutta en valitettavasti isälleni joka asuu toisella puolella Suomea vaan tätä päästiin nauttimaan pikkusiskoni ja avomieheni äidin ja siskon kanssa. Niin ja isä saa sitten kakun jouluna!

Yhdistin kahvin ja nougatin maut yhteen kakkuun, josta tuli yllättävän hyvä yhdistelmä. Jokainen varmaan tietää Maraboun Nougat patukan, joka on ainakin omaan makuun todella makea ja tämä 40 g patukka alkaa jo puolessa välissä tökkimään makeutensa takia. Älkää huoliko kahvi antaa kakussa hyvän tasapainon nougatin kanssa, eikä se ole yhtään niin makea kun luulisi.

Palakakkuakiitos_kahvi_nougat_juustokakku-3589

Pohja:

100g kaurakeksejä
30g voita

Täyte:

200g tuorejuustoa
1/2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 dl vahvaa kahvia
1/2 dl sokeria (halutessa, itse jätän pois jottei tulisi liian makeaa)
2 dl kermaa
100g (n. 4 patukkaa) Marabou Nougat

Nougat kuorute

70g (2-3 patukkaa) Marabou Nougat
50g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä keksin murut irtopohjavuokaan (halkasijaltaan 18cm), johon on leikattu pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala. Jätä odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja aloita täytteen valmistaminen. Sekoita leivontakulhossa kermavaahtoa hieman ei kuitenkaan kokonaan vaahdoksi. Pehmennä nougatit esim. mikrossa pienellä teholla hetken aikaan ja sekoita ne tuorejuuston kanssa toisessa kulhossa. Lisää tuorejuuston sekaan sokerit ja sekoita hyvin. Keitä kahvi ja liota joukkoon kuivaksi puristeldut liivatelehdet. Kaada kahvi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää tuorejuusto vielä kerman joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Täyte on aika löysää kahvin takia, mutta sen pitäisi jääkaapissa hyytyä yhtähyvin kuin normaalistikin.

Valmista kuorrutus seuraavana päivänä. Kun kakku on hyytynyt laita se pakkaseen (avaa ensin vuoka, itse en tiedä jääkö kakku pakkasessa kiinni vuokaan vai irtoaako helpommin. Kertokaa joku jos tiedätte!) n. 1 tunniksi. Tee sillä aikaa kuorrutus (kuorrutuksen tekoon ei mene aikaa, joten sen teko kannattaa aloittaa 15-30 minuuttia ennen kakun ottamista pakkasesta.) Kiehauta kerma ja kaada se suklaan ja nougatin päälle leivontakulhoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä ennen kakun päälle kaatamista.

2 kommenttia: