8.4.2018

VÄLTÄ HÄVIKKIÄ: TUMMUNEET BANAANIT HYÖTYKÄYTTÖÖN

Ruoan hävikki on todella yleistä ja käyttökelpoista ruokaa menee ihmisillä vähän liikaakin roskiin. Aloitan blogissani teille lukijoille sarjan siitä mihin voi roskiin meneviä tuotteita hyötykäyttää roskiksen sijaan. Lähdetään siis yhdessä estämään hävikin syntyä. Etsitään uudet vaihtoehdot ja näkemykset mihin päiväysvanhoja tuotteita voi käyttää. Heitä kommenttiposksiin ehdotuksia omista hävikkin esto vinkeistä tai millaisille raaka-aineille haluaisit uutta näkökulmaa hävikin estämiselle!

IMG_2022

Löytyykö kotoasi liiankin usein tummuneita banaaneja ja mietit mitä niille tehdä? Itsestä välillä tuntuu, että siitä on ihan pieni hetki kun on tuonut banaanit kaupasta ja ne ovatkin jo tummuneet.  Varsinkin näin kahden hengen taloudessa, jossa vain yksi syö tai käyttää banaaneja. Itse en pidä ruoan hukkaan heittämisestä ja olen löytänyt muutamat hyvät reseptit mihin käyttää banaanit. Joten eihän enää heitetä tummuneita banaaneja roskiin? Tässä olisi 4 hyvää vinkkiä mihin niitä voi käyttää!

IMG_6508

1. Banaanileipä. Suolaisen ja makean sekoitus on loistava yhdistelmä. Rakastuin täysin banaanileipään, jota kokeilin viime vuoden loppupuolella! Tämä on hyvä resepti tummuneille banaaneille, jos haluaa jotain suolaista eikä makean hammasta kolota.


IMG_3067

2. Banaanijäätelö. Kun banaanit pilkoo pakkaseen voi sen käyttää moneen erillaiseen banaani jäätelön tekoon ja yhdistellä monenlaisiin makuihin. Tämä on oma suosikkini, banaanit voit käyttää vaikka parin päivän jälkeen pakkaseen laitosta ja tyydyttää hyvin makean himon! Oma suosikki yhdistelmä on banaani-tyrnimarja ja banaani-kookos jäätelö.


IMG_3262

3. Piirakka. Viime kesällä käytin banaania piirakan joukkoon ja loin erittäin maukkaan mansikka-banaani piiraan, jota ehdottomasti kannattaa kokeilla kun kauppoihin alkaa vielä enemmän lisääntyä mansikoita! 


IMG_7405

4. Banaanipannari. Banaani ja kananmunan yhdistetyissä ns. proteiini letuista muovattu pannari, joka on nopee tehdä vaikka aamiaispöytään.


Jos tässä ei ollut vielä banaanien hyötykäyttöön inspiraatiota kannattaa jäädä seuraamaan tuleeko blogiin uusia ideoita banaanin käyttöön. Niitä on varmasti tulevaisuudessa tulossa, mutta sillä aikaa voi banaanit laittaa vaikka pakkaseen varmuuden vuoksi jos huomenna tekeekin mieli jotain makeaa.

4 kommenttia:

 1. Ihania ideoita! ♥ Mä oon kanssa tehnyt jätskiä monesti, se on kyllä ihan käsittämättömän helppoa ja herkullista. Tuota banaanipannaria aion kokeilla! Ja myöskin banaanivohveleitten reseptiin törmäsin jossakin, ne on kanssa to do -listalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löytyi jotain kokeiltavaa! Taidan laittaa myös omalle listalle tuon banaanivohvelit, kuulostavat hyvältä. :)

   Poista
 2. Nuo jäätelöohjeet houkuttavat erityisesti, ja banaanileipä :p Hyviä vinkkejä, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelöt on loistava ohje kesäksi, vie hyvin makean himon ja voi yhdistää monen kanssa. Suosittelen kokeilemaan! :)

   Poista