4.4.2018

MEHEVÄT BATAATTISÄMPYLÄT

IMG_7715-2
IMG_7719-2

5 dl vettä tai maitoa
1 pss kuivahiivaa (tai 1 pkt tuorehiivaa)
1 keskikokoinen bataatti
3 dl kaurahiutaleita
4-5 dl vehnäjauhoha
2 tl suolaa
3 rkl öljyä

Keitä kattilassa kuorittu ja pilkottu bataatti pehmeiksi. Bataattien valmistuessa, kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi tai maito ja lisää joukkoon kaurahiutaleet ja suola. Jos käytät tuorehiivaa sekoita se ensin veden tai maidon joukkoon tasaiseksi. Anna kaurahiutaleiden turvota hetken aikaa liinaan alla. Kun bataatit ovat kattilassa pehmentyneet kaada vesi pois kattilasta ja soseuta bataatit sauvasekoittimella soseeksi, jätä jäähtymään ja odottamaan taikinaan lisäämiseen. 

IMG_7742-2

Sekoita taikinan joukkoon osa vehnäjauhoista, jos käytät kuivahiivaa sekoita pussin sisältö jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa ja lisää joukkoon soseutettu bataatti. Lisää vielä loput jauhoista ja öljy, vaivaa taikina taikinamaiseksi niin että se irtoaa kulhon reunoista. Tarvittaessa lisää joukkoon jauhoja!

Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia.

Taikinan kohottua, kumoa se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta kaikki ilmakuplat pois. Jaottele taikina pieniin osiin ja pyörittele palloiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 220 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Paiston jälkeen anna jäähtyä ennen syöntiä!

2 kommenttia:

  1. Ihana idea laittaa bataattia! Oon monenlaisia muita puurojen ja kasvissoseiden jämiä laittanut sämpylätaikinoihin, mutta bataatista en koskaan tee mitään, niin ei oo tullut mieleen sitä kokeilla :D Kiitos vinkistä siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Pitää itselläkin kokeilla muitakin juureksia tai kasvissosekeitto jämien lisäämistä taikinaan. :)

      Poista