1.3.2018

VÄLTÄ HÄVIKKIÄ: PELTIPIIRAS

Kiireellinen päivä ja kaupassa ei kerkeä käymään? Tai sitten haluat käyttää jääkaapista ja kaapeista ylimääräiset jämät pois. Näin meidän keittiössä tehtiin, kun päivän ruokaa aloin miettimään. Helppoa ja nopeaa, joka ei vaatisi kaupassa käyntiä. Jämä ruista tehdyt ruoat ovat omaa luokkaansa, niistä harvoin saa uudemman kerran yhtä hyviä ja kaiken lisäksi säästyy turhalta hävikiltä ja ruoan heittämiseltä pois. Itse suosin jämä ruokien tekoa ihan sen takia, että pyrin välttämään ylimääräisen ruoan roskiin heittämistä. Kaiken lisäksi tässä pääsee aina testaamaan uusia maku yhdistelmiä ja joskus saattaa ihan yllättyäkin kokeiluista. Tämä peltipiiras ei tarvitse täytteeseensä kananmunaa tai kermaa vaan se on helppo tehdä suoraan pohjan päälle. Taikinan kohoamista ei tarvitse odotella vaan piirakan voi täyttää heti haluamillaan tuotteilla tai reseptin mukaan.

Nyt vain kaivamaan kaapin jämiä tai nappaa tästä resepti lounas pöytään kokonaisuutena!

peltipiiras

Kaurapohja:

3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3 rkl öljyä
3 dl vettä

Täyte:

pestoa
yksi punasipuli
pepperooni siivuja
hieman juustoraastetta
kuivattua tilliä ja tinjamia

tai
mitä jääkaapistä löytyy

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään, riko sen jälkeen yksi kananmuna kerrallaan jauhojen sekaan samalla vaivaten taikinaa. Kaada öljyä ja vielä vettä joukkoon ja lisää jauhoja tarvittaessa. Vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Levitä pohjan päälle pestoa, viipaloidut sipulit, pepperonia ja hieman juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ripottele päälle vielä yrtit.

1 kommentti:

  1. Tämmönen piiras onkin oivallinen keksintö varsinkin juuri ruokahävikin vähentämiseen! Näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista