13.2.2018

SUUKKOKAKKU AIKUISEMPAAN MAKUUN

suukkokakku2

Pohja:

50 g digestivekeksejä
30 g voita

Täyte:

4 mokka suukkoa
1 pkt maustamatotanta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
3 - 4 rkl baileystä
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

suukkokakku3

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä keksin murut irtopohjavuokaan, johon on leikattu pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala. Asettele pohjan päälle suukot ja jätä odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kermavaahto vaahdoksi ja lisää joukkoon vähän sokeria. Kiehauta 2 rkl vettä ja lisää kiehuvan veden joukkoon hyvin puristetut liivatteet, sekoita hyvin. Kumoa tuorejuusto astiaan ja sekoita sen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen liivate. Lisää tuorejuusto vielä kermavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi baileys ja kaada täyte vuokaan pohjan ja suukkojen päälle niin että suukot peittyvät kokonaan.

Anna kakun olla jääkaapissa tekeytymässä mielellään yön yli tai muutaman tunnin. Koristele ennen tarjoulua tai nauti sellaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti