28.1.2018

YRTTISET PERUNARIESKAT

Jäikö perunamuusia yli? Älä heitä roskiin, vaan hyödynnä se maukkaisiin perunarieskoihin. Kotona valmistetuista leivistä paras on rieska ja sitä voi tehdä monella tapaan. Yksi vaihtoehto on hyödyntää ylijäämä perunamuusi ihaniin uunissa valmistuviin tavallisiin perunarieskoihin tai sitten kokeilemalla tätä reseptiä perinteisen sijaan!

Itse olen aina leiponut perunarieskat perinteisellä ohjeella, mutta nyt lisäsin taikinaan hieman yrttejä joukkoon. Aina täytyy kokeilla jotain uutta!

perunarieskat

Yrttiset perunarieskat

3 dl perunamuusia
1 kananmuna
3-4 dl ohra- tai vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl kuivattua tinjamia
2 rl kuivattua basilikaa
1 tl rosmariinia

perunarieska

Valmista perunamuusi ja anna jäähtyä ennen taikinan tekoa. Aseta uuni 275 asteeseen lämpenemään. Sillä aikaa valmista rieskataikina lisäämällä perunamuusiin kananmuna ja jauhot. Sekoita hyvin ja lisää mausteet. Vaivaa taikinaa niin kauan, että siitä tulee taikina maista ja siitä on helppo tehdä ohuita lettuja. Taputtele uunipellille pyöreitä ja ohuita lettuja taikinasta ja pistele haarukalla reikiä. Paista uunin keskitasolla n. 8 minuuttia niin että rieskat saavat kauniin värin pintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti