3.1.2018

TÄYDELLINEN SITRUUNA-TURKINPIPPURI PIIRAS

IMG_5279

Pohja:

5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
175 g voita
1/2 dl vettä

Täyte:

1 sitruuna
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk skyr maustamaton rahka
turkinpippurirouhetta


Valmista pohja siten, että nypi jauhot voin kanssa ja lisää lopuksi taikinaan vesi. Voitele irtopohjavuoka voilla ja tasoittele taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoilla (ei kuitenkaan koko reunaa vaan noin puoleen väliin tai alle). Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, pohjan ei tarvitse olla täysin kypsä.

Kumoa rahka kulhoon ja sekoita joukkoon kokonaisen sitruunan mehut ja raasta sitruunasta kuorta vielä joukkoon haluamasi määrä. Kaada kondensoitu maito ja sekoita hyvin keskenään. Ripottele vielä turkinpippurirouhetta joukkoon ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Anna olla uunissa n. 10-15 minuuttia 175 asteessa, kunnes pintaan on muodostunut pieniä kuplia. Älä anna ruskistua!

Anna piirakan jäähtyä mielellään yön yli ja koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti