8.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 8. - ERILAISET JOULUTORTUT MONEEN MAKUUN

joulukalenteri

Tarvitset:

Lehtitaikinalevyjä

Luumuhilloa
Kirsikka-puolukkahillo
Omena-kanelihilloa
Dronningholmin Täyttis Sitruuna leivontatäyte

1-2 kananmunaa voiteluun

Luumuinen kuppitorttu

IMG_5111 IMG_5135 IMG_5181

Ota lehtitaikina levyt sulamaan leivinpaperin päälle. Painele pyöreällä muotilla palasia taikinasta ja aseta ne muffinssivuokaan. Täytä luumuhillolla ja painele taikinasta vielä pipari muotilla haluamasi muotoinen päällys kupeille. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes taikina on kauniin kultaisen väristä. Anna jäähtyä uunin jälkeen ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.


Perinteisillä muodoilla moneen makuun

IMG_5143
IMG_5146
IMG_5238

Sulata lehtitaikinat leivinpaperin päällä. Leikkaa levyt puoliksi ja tee viillot yllä olevien kuvien mukaan. Täytä tortut Kirsikka-puolukkahillolla, omena-kanelihillolla ja sitruuna täyttiksellä. Voitele munalla ja paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes taikina on kauniin kultaisen väristä. Anna jäähtyä uunin jälkeen ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Pienet napostelu tähtitortut

IMG_5149
IMG_5154 IMG_5256

Nosta lehtitaikina sulamaan. Leikkaa sulanut taikina ensin keskeltä kahteen osaan isoiksi neliöiksi, leikkaa ne vielä puoliksi suorakulmioiksi ja ne vielä puoliksi pieniksi neliöiksi. Viillä viillot neliöiden nurkkiin ja taittele jokatoinen keskelle. Täytä haluamallasi täytteellä esim. luumuhillolla. Voitele ja paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kultaisen värin pintaansa. Anna jäähtyä uunin jälkeen ja ripottele päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti