5.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 5. - SUKLAAUNELMAKAKKU

joulukalenteri
IMG_5920

Pohja

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

korppujauhoja ja voita

Suklaamousse täyte

2 dl kuohukermaa
50g mascarpone-tuorejuusto
2 tl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Koristelu

2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl  tummaa kaakauojauhetta
ripaus sokeria

maitosuklaata
kultaisia nomparelleja
kultaista elintarvikemaalia

IMG_5912

Aloitetaan kakun teko pohjan teolla! Sekoita munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne pikkuhiljaa muna-sokeri vaahtoon samalla sekoittaen. Kun ainekset on sekoitettu yhteen kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaa. Itsellä oli käytössä 18 halkasijaltaan oleva kakkuvuoka, vaikka taikina on tarkoitettu 20-22 cm halkasijaltaan olevalle kakkuvuoalle. Jos käytät saman kokoista kuin itse käytin varaudu, että kakku kohoaa uunissa reunojen yli. Itsellä kakku pysyi uunissa kasassa eikä alkanut valumaan reunojen yli.

Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa 45 minuuttia. Ota valmis kakkupohja uunista jäähtymään kakkuvuoka ylöspäin.

Kun kakkupohja on jäähtynyt tehdään kakulle suklaamousse täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon ensin mascarpone-tuorejuusto. Sekoita joukkoon vielä muut ainekset ja kun mousse on hyvin sekoitettu aloitetaan kakun täyttäminen.

IMG_5923

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aloitetaan kokoaminen. Aseta kakun ensimmäinen palanen haluamallesi tarjoilu alustalle tai missä nyt haluat kakun kokoamisen tehdä. Levitä suklaamoussea reilusti päälle ja aseta seuraava kakkupohjan palanen moussen päälle. Toista sama ja näin kakku on koottu. Laita jääkaappiin vetäytymään hetkeksi ennen koristelua.

Vaahdota vispikerma kuorutukseksi kakun päälle. Lisää vispikerman joukkoon vaniljakreemijauhe, kaakaojauhe ja sokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Levitä kerma kakun ympärille tasaisesti. Koristele haluamallasi tavalla.

Omasta kakusta löytyy suklaa koristeitä, joissa on yksi Fazerin sininen levy sulatettuna, jonka levitin leivinpaperin päälle tasaiseksi ja levitin nomparelleja toiselle puolelle. Suklaa on vielä jähmetetty pakkasessa sillä aikaa kun kuorruttusta on tehty ja ilman nomparelleja olevalle puolelle sivellään vähä elintarvikemaalia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti