21.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 21. - APPELSIINI-SUKLAA JOULUHALKO

joulukalenteriIMG_6325

Pohja:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

appelsiini marmeladia

2 dl kuohukermaa
1 prk Valio appelsiini rahkaa

Päälle:

80 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa

tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot muna-sokeri seokseen samalla sekoittaen. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa n. 6 minuuttia. 

Anna uunista nostetun kääretortun jäähtyä ennen täytteen laittamista.

Valmista täyte sillä aikaa sekoittamalla kerma vaahtoiseksi ja lisää sen joukkoon rahka. Levitä ensin kääretortun päälle appelsiini marmeladia ja sitten päälle täyte. Kääri rullalle ja kääri vielä leivinpaperi kääretortun päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Kun kääretorttu on ollut hetken aikaa jääkaapissa tehdään sille kuorrute päälle. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se vaahdotettuun kermaan. Levitä kerma kääretortun päälle vähän epätaisaisen näkösesti, jotta siitä vähän tulisi halon näköinen. Ripottele päälle vielä tomusokeria.

1 kommentti:

  1. Wau, se oikeesti näyttää ihan männyltä ton ulkokuoren perusteella!

    Finnlandsnorsk

    VastaaPoista