20.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 20. - 3 ERILAISTA JOULULAATIKKOA

joulukalenteriIMG_6404

Perinteinen porkkanalaatikko

500 g porkkanoita
2 1/2 dl vettä 
1 dl riisipuuroriisiä
1 dl kuohukermaa
1/2 prk Arlan smetanaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl pippuria

korppujauhoja

Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä porkkanoita vedessä, joka juuri ja juuri peittää ne. Kun porkkanat ovat puoliksi kypsiä ota pois liedeltä ja kaada vedet pois. Ota porkkanat kattilasta toiseen kulhoon ja lisää kattilaan 2 172 dl vettä ja riisit. Laita kattila hellalle valmistamaan riisejä. Sillä aikaa kun riisit valmistuvat soseuta porkkanat sauvasekoittimella ja lisää kuohukerma, smetana, kananmuna ja mausteet. Kun riiseistä on tullut valmiita ja lähes kaikki vesi on kadonnut, lisää se porkkanasoseen sekaan ja sekoita hyvin. 

Kaada seos 0,85 litran foliovuokaan ja ripottele korppujauhoja päälle. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.

IMG_6403

Bataattisoselaatikko

500 g bataattia
n. 2 dl vettä
1/2 pakettia valkosipuli koskenlaskijaa
1 dl kuohukermaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

korppujauhoja

Kuori ja pilko bataatti. Keitä bataatit vedessä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Kun bataatit ovat kypsiä nosta kattila pois liedeltä ja kaada mahdollisesti ylijäämä vesi pois. Soseuta bataatit sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kerma, koskenlaskija ja mausteet. Sekoita hyvin keskenään.

Kaada seos 0,85 litran foliovuokaan ja ripottele korppujauhoja päälle. Paista uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.

IMG_6421

Vegaaninen juureslaatikko

3 perunaa
3 porkkanaa
1 pieni juuriselleri
3 pientä punajuurta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 dl kauramaitoa
1 prk kookoskermaa

korppujauhoja

Kuori ja pilko kaikki vihannekset kattilaan. Keitä vihanneksia vedessä, niin että vesi juuri ja juuri peittää ne. Kun juurekset on kypsiä siirä kattila pois levyltä ja soseuta kasvikset. Lisää joukkoon mausteet, kauramaito ja kerma. 

Kaada seos 0,85 litran foliovuokaan ja ripottele korppujauhoja päälle. Paista uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Kiva, kun on nää reseptit ja kuvat laatikoista! Mä en oo ite tehnyt niitä koskaan itse, mutta ehkä perunalaatikkoa voisi kokeilla kun se on tuttu ja turvallinen. En ole itse niin suuri laatikoiden ystävä.

    Finnlandsnorsk

    VastaaPoista