2.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 2. - POLKKAMARENKI

joulukalenteriIMG_5008

Tarvitset:

karkkitankoja
3 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä

IMG_4993

Erittele kananmunan valkuainen keltuaisesta lasiseen kulhoon. Kananmunan valkuainen vaahtoutuu parhaiten puhtaassa ja rasvattomassa kulhossa, joten lasikulho on siihen paras. Vaahdota valkuainen ilmavaksi vaahdoksi niin kauan, että vaahto pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä kokoajan vatkaten. Sekoita kunnes vaahto on tasaista ja kiiltävää. Sekoita nuolijalla joukkoon murskatut karkkitangot. Kääntele vielä pieni tilkka punaista elintarvikeväriä niin, ettei vaahdosta kuitenkaan tule täysin punaista vaan sitä on siellä täällä joukossa. Pursota tai kauho lusikalla vaahtoa leivinpaperin päälle. Paista uunissa 120 asteessa n. 45 minuuttia. Testaa välillä pienellä tikulla kypsyyttä ja varo marenkien ruskistamista.

1 kommentti:

  1. Söpöjä ja varmaan hyviä! Noita vois tehdä kyllä jouluna :)

    Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista