19.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 19. - RIISIPUURO BRULEE

joulukalenteri
IMG_6429

1 dl vettä
1 dl riisipuuro riisiä
1/2 vaniljatanko
5 dl täysmaitoa
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 dl kermavaahtoa

ruokokidesokeria

IMG_6448

Laita kattilaan riisi ja vesi, anna kiehua 2 minuuttia. Lisää kattilaan maito ja halkaistu vanilijatanko ja anna kiehua hiljalleen 45 minuuttia välillä sekoittaen. Kun seos alkaa näyttää puurolta ota vanilijatanko pois ja lisää kaneli, suola ja sokeri. 

Sekoita toisessa kulhossa kananmunan keltuainen ja kerma keskenään yhteen. Lisää kattilaan ja anna hetken vielä kuumentua. Annostele kahteen annoskulhoon, jotka kestävät uunissa.

Asettele uunivuokaan ja kaada vettä uunivuokaan niin, että sitä on annoskulhojen puoleen väliin asti. 
Paista uunissa alimmalla tasolla 200 asteessa 10-15 minuuttia. Ota uunista ensin huoneenlämpöön viilentymään ja siirrä sitten jääkaappiin tekeytymään 2 tunniksi.

Ota annokset jääkaapista ja lisää päälle ruokokidesokeria ja polta päälynen kaasupolttimolla tai laita hetkeksi uuniin kaikista ylimmälle tasolle 225 asteessa. Sitten vaan nauttimaan!

1 kommentti:

  1. Erikoinen tapa tehdä puuroa, ei tulisi kyllä itselle mieleen :D

    Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista