17.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 17 - HEDELMÄKAKKU

joulukalenteriIMG_6382

Tarvitset:

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rasiaa hedelmämixiä

valkosuklaata

IMG_6379

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Riko joukkoon kananmunat yksitellen samalla sekoittaen. Sekoita kuivataineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinan alun joukkoon pienissä erissä samalla sekoittaen. Lisää joukkoon hedelmäpalat ja sekoita nuolijalla taikinan joukkoon. Voitele n. 1 1/2 - 2 litran uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Ota kakku pois uunista ja kumoa suoraan tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä vuoan alla. 

Kun kakku on jäähtynyt laita se pakkaseen siihen asti että valkosuklaa on sulatettu. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Ota kakku pois pakkasesta ja levitä suklaa päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti