13.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 13. - GRANAATTIOMENA-LAKRITSI MARENKIKRANSSI

joulukalenteri IMG_6228

Marenki:

3 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua

Täyte:

1 prk Creme bonjourn granaattiomena tuorejuustoa
1 prk Arlan lakritsi rahkaa
1/2 dl tomusokeria

Pinnalle:

granaattiomenaa
lakritsia
sitruunamelissaa
tomusokeria

Erottele kananmunan valkuainen keltuaisesta puhtaaseen ja rasvattomaan kulhoon, jotta valkuainen vaahtoutuu parhaiten. Vatkaa valkuaista niin kauan, että siitä tulee kovaa vaahtoa ja pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisia. Lisää joukkoon pienissä erissä samalla sekoittaen sokeri ja sekoita seos kiiltäväksi ja tasaiseksi. Lisää lopuksi sitruunamehu. Annostele marenki uunipellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon ja paista uunissa 120 asteessa n. 45 minuuttia. 

Nosta marenki uunista ja anna jäähtyä hetki. Valmista täyte sillä aikaa. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja levitä täytettä marengin päälle. Koristele ja tarjoile vaikka joulupöydässä!

1 kommentti: