12.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 12. - GLÖGI PANNA COTTA

joulukalenteriIMG_6178

Valkosuklaa panna cotta

1 liivatelehti
2 dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata
1/2 dl vaniljasokeria

Glögikerros

1 liivatelehti
1/2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä


IMG_6207

Aloitetaan ensin valkosuklaa panna cottan ohjeesta. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen ja sillä aikaa kuumenna kuohukerma kattilassa. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita niin kauan, että suklaa on täysin sulanut kerman joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon lopuksi hyvin puristettu liivate, siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita hyvin. Anna hetken jäähtyä ennen tarjoilukuppiin kaatamista.

Kaada panna cotta lasiin ja aseta se muffinssivuokaan kallellaan nojaamaan, jotta siitä saadaan kuvan näköinen. Anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia ennen glögikerroksen tekoa.

Valmista glögikerros kun ensimmäinen kerros on saatu jähmetettyä jääkaapissa tarpeeksi. Laita liivate likoamaan kylmään veteen ja kaada kattilaan nesteet. Kun glögi alkaa kiehua lisää puristettu liivate joukkoon ja sekoita hyvin. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna pienen hetken jäähtyä.

Ota jääkaapista annos kupit ja kaada niiden päälle glögikerros. Laita takaisin jääkaappiin tekeytymään 1-2 tunniksi ilman muffinssivuokaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti