11.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 11. - VEGAANINEN TAATELIKAKKU

joulukalenteriIMG_5809

Tarvitset:

2 dl mustaherukkamehu tiiviste
250 g kivettömiä taateleita
1 dl sokeria
200 g Pirkka leivonta margariinia
1 prk yosa maustamatonta kreikkalaista jugurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl anista

Kaada mehu ja taatelit kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 15 minuuttia kunnes taatelit ovat soseutuneet mehun joukkoon. Lisää sokeri, voi ja jugurtti seokseen, sekoita hyvin keskenään.

Yhdistä kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja siivilöi taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Kaada seos 1,8 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 60 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla kun paistoaikaa on jäljellä 15 minuuttia jottei pinta pala. Ota kakku uunista jäähtymään ja ripottele päälle halutessasi tomusokeria tai tarjoa sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti