1.12.2017

JOULUKALENTERI LUUKKU 1. - PIPARKAKKUTAIKINA

joulukalenteri IMG_5658 Tarvitset:

1 1/2 dl tummaa siirappia
3 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemumma
250 g voita
10 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
3 rkl vettä

Sekoita kattilaan siirappi ja sokeri. Sekoittele kuumalla liedellä sokerin sulamiseen asti ja lisä mausteet joukkoon. Anna kiehua 5 minuuttia ja lisää joukkoon voi ja sekoita. Siirrä pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. 

Kun siirappi seos on jäähtynyt lisää joukkoon osa jauhoista ja kananmuna. Sekoita hyvin tasaiseksi. Sekoita ruokasooda ja vesi keskenään ja lisää piparkakkutaikinaan. Lopuksi loput jauhoista ja sekoita hyvin samalla. 

Anna piparkakkutaikinan jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli, jolloin se on valmis pipareiden tekoon ja joulun alkuun!

Piparkakkutaikinan voi myös pakastaa, jos ei halua käyttää kaikkea kerralla!

1 kommentti:

  1. Kiva kun jaoit oman reseptin! Viimevuonna tein valmistaikinasta jotakin ja nyt ostin ihan semmosen valmistalon laiskasti :D

    Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista