8.11.2017

LOPPU SYKSYN IHANA OMENA-PUOLUKKAPIIRAS

IMG_4796

Pohja:

5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
175 g voita
1/2 dl vettä

Täyte:

400 g omenoita
400 g puolukoita
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja


Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi ne voin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita hyvin. Jaa taikina kahteen osaan, tee toisesta osasta hieman isompi ja kääri se elmukelmuun tiiviisti jääkaappiin n. tunniksi odottamaan. Taikinan pienemmän osan voi tasoitella voideltun piirakka vuoan pohjalle ja antaa jääkaapissa odottaa siihen asti kunnes täyte on valmis.

Kuori omenat ja pilko kaikki palasiksi. Laita puolet omenoista tehosekoittimeen ja lisää puolet puolukoista joukkoon, sekoita hyvin. tehosekoittimeen voi lisätä tilkan maitoa tai vettä ennen sekoittamista. Toinen osa omenoita ja puolukoita lisätään kulhoon, jonne sekoitetaan sokeri, perunajauho ja myös omena-puolukka sose tehosekoittimesta. Kaada seos piirakka vuokaan ja siirrä takaisin jääkaappiin odottamaan päällysteen tekoa.

Ota jääkaapista tunnin ollut piirakkapohjan palanen. Kauli jauhotetulla pöydällä ja painele haluamasi kokoisia lehden kuvioita muotilla. Aloita lehtien asetteli piirakan ulkoreinasta ja jatka asettelua niin että, koko piirakka peittyy lehdillä. Piirakan päällyksen voi voidella kananmunalla ennen paistoa.

Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia ja anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. 




1 kommentti:

  1. Upea taikinan asettelu tuohon päälle! Tosi kaunis :)

    VastaaPoista