29.9.2017

SALMIAKKI TIIKERIKAKKU

IMG_3987

Salmiakin ystäville jälleen kerran, jotain erityisen hyvää kakkua.

250g sokeria
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa 
2 rkl salmiakki mixeriä
2-4 rkl turkinpippuri rouhetta

Sekoita voi ja sokeri hyvin keskenään ja lisää joukkoon munat. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa. Lisää jauhot hyvin sammalla sekoittaen voin ja sokerin joukkoon ja lisää myös maito.

Jaa taikina kahteen osaan. Laita toinen syrjään ja mausta toinen salmiakki mixerillä ja turkinpippuri rouhella. Aloita kakun kasaaminen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan niin, että leivität ensimmäiseksi vaalean kerroksen pohjalle ja sitten salmiakki kerroksen. Toista niin kauan, että taikinat loppuvat.

Töki haarukalla taikinaa hieman ja laita paistumaan uuniin alimmalle tasolle 175 asteessa n. tunti. Testaa kypsyys esim. hammastikulla, jos taikinaa ei jää tikkuun tökkäämisen jälkeen on se valmista. Anna valmiin kakun jäähtyä huolella ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Todella herkullisen näköinen! Oon tehnyt viimeksi keväällä tiikerikakun, mutta perinteisesti kaakaojauholla :) En ehkä salmiakkia uskaltaisi kokeilla :o :)

    ~ Finnlandsnorsk ~

    VastaaPoista