4.9.2017

SALMIAKKI JUUSTOKAKKU

IMG_3405


Pohja
1 pkt oreo-keksejä
75g voita

Täyte

4 liivatelehteä
2 rkl vettä
2-5 rkl apteekin salmiakki - mixeriä
2 dl kermavaahtoa
1 prk  maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria (halutessa voi lisätä täytteen joukkoon)
turkinpippuriroidetta
mustaa elintarvikeväriä

Murkaa keksit muruiksi ja kaada joukkoon sulatettu voi. Aseta irtopohjavuoan (halkasijaltaan 18) pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääränen paperi reunoilta pois. Kaada sitten sen päälle keksi seos. Tasoittele seos pohjalle ja laita jääkaappiin siksi ajaksi kun täytettä valmistetaan. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Laita tuorejuusto astiaan ja sekoita joukkoon liivateneste ohuena nauhana samalla sekoittaen. Vaahdota kermavaahto ja lisää tuorejuusto samalla sekoittaen. Lisää sokeri joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita vielä joukkoon salmiakki mixeriä, turkinpippuri roudetta ja reilusti mustaa elintarvikeväri niin, että siitä tulee tumman harmaata. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Paremman maun juustokakkuhin saa, kun antaa kakun olla jääkaapissa yön yli!

Irrota varovasti vuoka irti kakusta ja koristele haluamillasi salmiakki karkeilla ja turkinpippuri rouheella.

1 kommentti:

  1. Näyttää todella hyvältä, salmiakki toimii herkuissa :)

    VastaaPoista