2.8.2017

PIENET RAPARPERIPIIRASET

Kesän super herkku on ehdottomasti raparperi! Mansikoitten jälkeen tietenkin. Tänä kesänä päätin ostaa torilta muutaman raparperin, joista loihdin maukkaat pienet piiraset jälkiruoaksi. Seuraavassakin postauksessa on luvassa raparperia, joten rapanperin ystävät olkaa kuulolla lauantaina! 
  IMG_2995
Pohja

50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 dl maustamatota jugurttia
1 kananmuna

Täyte

1-2 raparperin vartta

Sekoita voi, jauhot ja sokeri sekaisin pienessä kuljossa. Ota sivuun hieman taikinaa erilliseen kulhoon, joka laitetaan sitten piirakan päälle. Lisää pohjan taikinaan muna ja jugurtti samalla hyvin sekoittaen. Levitä taikina hyvin voideltuihin pieniin annos kuppeihin ja lisää päälle kuorittu ja pieniksi pilkottu raparperi. Lisää sivuun siiretty taikina päälle pieninä palasina. Paista uunissa 200 asteessa n. 15-30 minuuttia, niin että taikina saa kultaisen rusketuksen päälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti