17.7.2017

PASSION-SITRUUNA TÄYTEKAKKU

Tuossa pari viikkoa sitten, meidän luona kävi vierailulla pikkusiskoni ja pikkuveljeni pohjoisesta. Päätin tehdä tervetuliaiskakun heille. Täytteenä oli ihana passion-sitruuna, joka oli mukavan raikas kesäpäiville.

IMG_2908

Kakkupohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

kostutukseen
vettä ja sitruunanmehua

2 dl kuohukermaa
1 prk sitruuna rahkaa
1 passionhedelmä

Koriseeksi:

Kuohukermaa
Marenkia
sitruunaa
Passionhedelmän viipaleita

IMG_2903

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot erillisessa kulhossa keskenään ja sekoita ne mukaan muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla sekoittaen. 

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa valmiskakku ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan, jotta kakun kokoamisen voi aloittaa.

Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukkoon rahka. Puolita passion ja kaavi kaikki hedelmän lihat kerman sekaan kummastakin puolikkaasta. Sekoita hyvin!

Aseta kakun pohja tarjoilulautaselle ja kostuta kakku sitruunavedellä. Lisää kerros kermavaahtoa ja aseta päälle toinen kakkupohjan palanen. Tee sama juttu ja aseta lopuksi kakun päälinen, kostuta. Levitä kakku kokonaan kermavaahdolla ja koristele!

1 kommentti: