9.7.2017

GRANAATTIOMENA JUUSTOKAKKU

Aivan uusi juustokakku testaus, joka oli vaan yksin kertaisesti pakko jälleen kerran kokeilla anopin vierailulle. Granaattiomenan ystäville kakku on loistava. Päällys oli ainoistaan hintava, kun yhden granaattiomenan hinta oli siinä melkein 5 eurossa, mutta päälykseen voi myös käyttää ainakin Pirkalta löytyvää pakaste granaatinomenan siemeniä! Tässä kakkuun myös pieni rahan säästövinkki, jota kannattaa hyödyntää.

IMG_2881

Pohja

1 kananmuna
1/2 dl sokeria
2/3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl voisulaa
N. 1/2 rlk sitruunamehua

Granaattiomena täyte

4 liivatelehtelä
200g granaattiomena tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 rkl vettä

Granaattiomena hyytelö

1 iso granaattiomenan siemeniä
hyytelö sokeri

IMG_2892

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhot vähitellen muna-sokeri vaahtoon samalla sekoittaen. Lisää voisula joukkoon ja sitruunanmehu antamaan makua. Värjää pohja halutessa punaiseksi elintarvikevärillä. 

Aseta irtopohjavuoan (halkasijaltaan 18) pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääränen paperi reunoilta pois. Kaada pohjan taikina vuokaan ja paista uunissa 200-asteessa n. 8 minuuttia kunnes tikulla tökätessä taikina ei enää tartu tikkuun.

Anna pohjan jäähtyä ja valmista kakuun täyte sillä aikaa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Laita tuorejuusto astiaan ja sekoita joukkoon liivateneste ohiena nauhana samalla sekoittaen. Vaahdota kermavaahto ja lisää tuorejuusto samalla sekoittaen. Lisää sokeri joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Kun kaukku on ollut esim. tunnin verran jääkaapissa voi siihen alkaa tekemään granaattiomena päällystä. Levitä kakun päälle granaatinomenan siemeniä reilulla otteella ja valmista hyytelö purkin ohjeiden mukaan ja kaada siemenien päälle. Jäähdytä jääkaapissa mielellään yön yli.

1 kommentti:

  1. Voin joskus tulla kattomaan tän reseptin kun on äidin seuraavat synttärit, sillä se rakastaa granaattiomenia! Joten tää vois olla aika hyvä kakku :) Ja juustokakut on helposti kevyttä syötävää eikä niin raskaita kuin taikinakakut.

    VastaaPoista