17.6.2017

VALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU KESÄN JUHLAPÖYTIIN

IMG_7120 
Olen aina ollut innokas leipomaan ja tekemään keittiössä vaikka mitä. Yksi suosikki mitä minun tekeleistä löytyy on juustokakku, koskaan ei tule tilannetta ettenkö keksis tekemään mitään, sillä aina on joku varaston pohjalla oleva uusi mieleen tullut juustokakku testaus. Meidän perheessä ei ole muutamien vuosien aikana ollut yhtiäkään juhlia missä ei olis ollut minun tekemää juustokakkua. Tämä kesäinen juustokakku on munun omista valmistujaisista, jotka pidettiin 2015 keväällä. Harmittaa ihan suunnattomasti, ettei ole tullut otettua kuvia muista juustokakuista mitä olen tässä tehnyt ajan mittaan. Se taitaakin olla sitten hyvä syy tehdä uudestaan!

Pohja

n. 170 g kaurakeksejä esim. digestive
75 g voita

Täyte

4 liivatetta
1 rkl vettä
200 g valkosuklaata
1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermavaahtoa

tuoteita mansikoita

Murkaa keksit muruiksi ja kaada sen joukkoon sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuokaan ja kaada sitten sen päälle keksi seos. Tasoittele seos pohjalle ja laita jääkaappiin siksi ajaksi kun täytettä valmistetaan. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen ja vaahdota kermavaahto löysäksi vaahdoksi. Kaada tuorejuusto erilliseen astiian ja sekoita mukaan sulatettu valkosuklaa. Kiehauta 2 rkl vettä ja lisää kuiviksi puristeltut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Soikoita ja lisää tuorejuuston sekaan ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kääntele mukaan myös kermavaahto ja kaada lopuksi jääkapissa olevaan kakkuvuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla. Viipaloi mansikat viipaleiksi ja aloita mansikka viipaleitten asettelu kakun reunoista ympyrän muotoiseksi. Aloita seuraavan ympyrän teko ja jatka niin kauan, että mansikan viipaleita on kakun keskustassa asti.

1 kommentti:

  1. Oi juustokakut on kyllä aivan ihania! Ja ihan parasta kun kesällä voi päälle laittaa tuoreita marjoja :)

    VastaaPoista