30.6.2017

KINKKU- JA TACOVOILEIPÄKAKKU

Voileipäkakku on juhlapöydän kuningas! Ainakin minun mielestä. Joskus näin arkena on kuitenkin ihan mukava kokeilla voilepäkakkujen tekoa ja harjoitella, ettei taidot ruostu.

Minä lähdin tekemään ihan perus kinkkuvoileipäkakkua ja sitten kokeilin jotain uutta, nimittäin tacovoileipäkakkua. Tästä jälkimmäisestä tuli itselle se oikea suosikki. Nappaa tästä nyt reseptit mukaan juhlaan tai arkeen! Suosittelen kokeilemaan taco versiota!

IMG_2781

Kinkkuvoileipäkakku

12 viipaletta Vaasan monivilja paahtoleipää
Kevyt maitoa kostutukseen

Kinkkutäyte:
n. 2dl kinkkusuikaleita tai palasia
n. 1dl kurkkusalaattia
100g ruohosipuli tuorejuusto

Kasvistäyte:
Puolikas paprika
1 kevätsipulin vihreä osa
50g ruohosipuli tuorejuustoa

Koristeluun:
200g ruohosipuli tuorejuustoa
Ohuen ohut keittokinkku
minuluumutomaattia
salaattia
persiljaa 

Aloitetaan täytteitten valmistuksesta. Sekoita kulhoon ensin kinkkusuikaleet, kurkkusalatti ja tuorejuusto hyvin keskenään. Toiseen kulhoon taas hienoksi pilkottu paprika, kevätsipulin vihreä osa ja tietenkin tuorejuusto.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ja aseta kolme palasta leikkuulaudan päälle. Kostuta maidolla ja levitä päälle puolet kinkkutäyteestä. Päälle leivät ja kostutus ja sitten kasvistäyte. Sitten vielä taas leivät, kostutus ja loput kinkkutäyteestä. Laita vielä viimeiset leivän palaset ja kostuta.

Kääri voileipäkakku elmikelmuun tiukasti ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Levitä tuorejuusto tasaisesti kakun päälle ja koristele  kakku haluamallasi tavalla.

IMG_2765

Tacovoileipäkakku

12 viipaletta Vaasan monivilja paahtoleipää
Kevyt maitoa kostutukseen

Tacotäyte:
Reilulla otteella tacosipsejä (3-4 kourallista)
50g keskivahvaa salsadippiä
100g savustettu BBQ tuorejuusto

Kasvistäyte:
2 tomaattia
1 kevätsipuli
50 g savustettu BBQ tuorejuustoa

Koristeluun:
200g savustettu BBQ tuorejuusto
salaattia
miuluumutomaattia
tacosipsejä


Tämäkin tehdään melkeinpä samalla tavalla kuin edellinen. Eli sekoita kulhoon ensin tacosipsit murskattuna, salsadippi ja tuorejuusto. Toiseen kulhoon taas pieneksi pilkotut tomaatit, kevätsipuli (kokonaan) ja tietenkin tuorejuusto.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ja aseta kolme palasta leikkuulaudan päälle. Kostuta maidolla ja levitä päälle puolet tacotäytteestä. Päälle leivät ja kostutus ja sitten kasvistäyte. Sitten vielä taas leivät, kostutus ja loput tacotäytteestä. Laita vielä viimeiset leivän palaset ja kostuta.

Kääri voileipäkakku elmikelmuun tiukasti ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Levitä tuorejuusto tasaisesti kakun päälle ja koristele  kakku haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti