22.6.2017

JUHANNUS PÖYDÄN SUKLAINEN PAVLOVA

Uusi tuttavuus minun keittössä on pavlova ja sitä nyt juhannuksen alla testailin. Marenkista ei niin välittävä mies tykkäsi ja antoi ison peukun kuin myös itsekkin olisin voinut hotkaista koko kakun suuhunu yhdellä kertaa! Helppo ja yksin kertainen resepti ja lisäksi mukana on myös suklaakastikkeen resepti, mutta sen voi hypätä yli jos haluaa päästä helpommalla ja ostaa valmiin kastikkeen.
IMG_2715


Marenki pohja

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Kermatäyte

3 dl kuohukermaa
tuoreita mansikoita
suklaakastiketta

Suklaakastike

1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta / 3-6 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl kuohukermaa tai kevytmaitoa

IMG_2713

Aloitetaan marenki pohjasta. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri, perunajauhot ja muut paitsi erikka toisessa kulhossa sekaisin ja lisää ne valkuaisvaahdon sekaan pienissä erissä samalla sekoittaen. Lisää lopuksi etikka.

Aseta leivinpaperi uunipellille ja kaada marenki massa leivinpaperin keskelle ja levitä massa tasaiseksi ympyrän muotoon. Paista 125-asteisessa uunissa n. 1 tunti 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan enne kuin irroitat sen leivinpaperista. Nosta jäähtynyt marenki tarjoilu lautaselle varovasti.

Valmistetaan suklaakastike halutessa. Jos käytät valmista kastiketta hyppää seuraavaan kohtaan! Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe ja suola. Lisää joukkoon kuohukerma ja lämmitä hetki kuumalla levyllä. Sekoita koko ajan niin kauan, että suklaakastikkeesta tulee tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.

Siirrytään sitten tekemään täyte. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Lisää joukkoon vähän myös suklaakastiketta halutessa. Levitä kermavaahto marenkikakun päälle. Koristele kakku suklaakastikeella ja tuorreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti