11.6.2017

2X SUPER SUOSITTUA PIZZAA

Viikonlopun päätteeksi pizzaa? Miksipäs ei. Itsetehty pizza on aina ollut sellaista, joka pursuaa täytteistä. Koko pelti on täynä lihaisaa ja rasvaista pizzaa, jonka yksi pala täyttää jo vatsan. Nyt meillä ollaan tehty vähän erilaisempaa pizzaa. Olimme vuoden alussa Myllyn Rossossa syömässä todella hyvää pizzaa ja saimme sen käynnin jälkeen idean kokeilla samanlaista pizzaa kotona. Nyt sitten olemmekin hurahtaneet ihan kokonaan tekemään yksinkertaista ja maukasta pizzaa myös täällä kotona, eikä olla juurikaan missään ulkona käyty viimeaikoina edes syömässä. Omaksi suosikiksi on noussut ilmakuivattu kinkku-pizza, jota ehdottomasti suosittelen kokeilemaan!

IMG_2184


Pohja

25g tuorehiivaa tai kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Liota tuorehiiva vedessä tai jos käytät kuivahiivaa sekoita se jauhojen kanssa. Lisää veteen suola, öljy ja sitten jauhot vähitellen sekoittaen. Lisää tarvittaessa jauhoja lisää, jotta taikina irtoaa käsistä. 

Anna taikinan kohota 30 minuuttia liinan alla. Kohoamisen jälkeen painele taikinaa pöydällä niin, että siitä lähtee ilma kuopat. Jaa taikina kahteen osaa ja kauli ne pyöreäksi pellille leivinpaperin päälle.


IMG_2148

Ilmakuivattu kinkku-pizza

1/2 purkkia yrtti mausteista tomaattimurskaa
juustoraastetta oman maun mukaan
Ilmakuivattu kinkkua oman maun mukaan
mozzarellaa
miniluumutomaattien viipaleita

rucola

IMG_2199

Pepperoni-pizza

1/2 purkkia yrtti mausteista tomaattimuskaa
juustoraastetta oman maun mukaan
pepperonia tai meetvurstia
ananasta
aurajuustoa

kuivattu basilika tai oregano

Levitä kummankin pizzapohjan päälle tomaattimurka ja juustoraasta. Täytä täytteillä ja paista uunissa 200-asteessa n. 20 minuuttia. Levitä tuoreen ilmakuivattu kinkku-pizzan pääle rucollaa ja pepperoni-pizzan päälle kuivatua basilikaa tai syö ihan vaan sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti